خرید عینک

راهنمای خرید عینک

مقاله راهنمای خرید عینک

مقدمه‌ای در راهنمای خرید عینک

عینک  وسیله­ ای است که این روزها کاربردهای بسیار زیادی هم در حوزه سلامت چشم و هم در حوزه مد و زیبایی دارد.در هنگام خرید عینک آفتابی یا طبی موارد زیادی از جمله: استاندارد بودن و کیفیت عینک، نوع عدسی و اینکه چه رنگ و قابی به صورت شما می آید، ذهن شما را درگیر می کند.

برای خرید عینکی که مناسب شما باشد باید نکاتی را در مورد عینک ها بدانید و راهنمای کامل و جامعی از خرید عینک های آفتابی و طبی در دست داشته باشید. در این مقاله تمام نکاتی که برای خرید یک عینک لازم است را بیان خواهیم کرد.

1. عینک های استاندارد:

هم عینک آفتابی و هم عینک طبی در جذابیت صورت شما تاثیر بسزایی را دارد. اما مهم ترین ویژگی عینک ها محافظت از چشم در برابر عوامل بیرونی و بهبود بینایی شما است.

برای انتخاب عینک استانداردی که هم محافظ چشم و هم باعث زیبایی شود ؛ نیاز به دانستن ویژگی های عینک های استاندارد دارید. در این بخش این ویژگی ها را برای خرید بهتر شما بیان می کنیم.

uv

محافظت در برابر اشعه UV:

نور خورشید مجموعه ای از تششعات را از خود ساطع می کند که از جنس امواج الکترومغناطیسی بوده و حامل طول موج های کوتاه از جمله: فرابنفش، نور مرئی و فروسرخ؛ و طول موج های بلندی از قبیل: ماکروویو و امواج رادیویی می باشد.

پرتو های UV با طول موجی در محدوده 100 تا 400 (nm) است که خود به سه نوع A (با طول موج 315-400)، B (با طول موج 280 -315) و C ( با طول موج 100-280) تقسیم می شود. در یک روز آفتابی 95% از اشعه UV را نوع A و 5% از آن را نوع B تشکیل می دهد؛ نوع C و میزان زیادی از نوع B در هنگام عبور از لایه ازون جذب این لایه می شود.

اشعه تابشی A کم خطر تر از نوع B است؛ تابش طولانی مدت نوع B باعث التهاب های شدید پوستی و مشکلاتی چشمی از قبیل، آب مروارید می شود که باید از تماس مستقیم این اشعه با چشم جلوگیری کنیم.

با استفاده از عینک های آفتابی استاندارد از ضرر زدن این اشعه به چشم می توان جلوگیری کرد . ازآنجایی که در هنگام قرارگیری عینک بر روی چشم‌ها مردمک چشم از حالت طبیعی بازتر می‌شود، استفاده از عینک‌های آفتابی غیر استاندارد باعث جذب بیشتر این اشعات مضر خواهند شد.

عینک های استاندارد باید حداقل 98% از اشعهUV را جذب کنند. برای شناخت این عینک ها از دستگاه های UV متر استفاده می شود که در فروشگاه های معتبر موجود است. نمایان شدن عدد UV400 بر روی دستگاه، نشانه عینک آفتابی مناسبی بوده که تششعات مضر را به خوبی جذب می‌کند.

لازم به ذکر است که عینک های طبی نیز، دارای فیلتر ضد UV هستند که از برخورد این اشعه به چشم جلوگیری می کنند.

اندازه فریم

2- اندازه فریم:

اندازه فریم عینک ها اهمیت زیادی در انتخاب یک عینک استاندارد دارد. عینک های استاندارد باید سطح دور چشم را بپوشاند و از رسیدن نور به آن جلوگیری کنند. عینک هایی با عدسی کوچک تنها بخشی از چشم را پوشش می دهند که  در محافظت از چشم کارایی ندارد.

از طرفی عینک هایی با عدسی بزرگ زاویه دید را کاهش داده و باعث ایجاد سنگینی بر روی گونه و بینی می شود. در نتیجه برای افرادی که در طول روز از عینک استفاده می کنند؛ وزن فریم نکته مهمی در انتخاب عینک است.

جهت  آگاهی از ابعاد مناسب عینک ، دانستن نکات زیر بسیار با اهمیت است. باید این ویژگی ها را بدانیم.

2-1- اعداد داخل عینک:

حتما هنگام خرید عینک عدد هایی را دیده اید که در داخل دسته عینک درج شده‌اند؛ این اعداد شامل سه بخش: مدل فرم، کد رنگ و اندازه فریم هستند.

2-2- اندازه عینک ها شامل :

      1. پهنای لنز: عدد دو رقمی بین 40-62 (mm).
      2. پهنای پل عینک: عدد دو رقمی بین 14-24 (mm).
      3. اندازه کلی دسته: عدد سه رقمی بین 110-15(mm).

پل عینک: به فاصله افقی بین سطوح بینی و قاب می گویند که باید بگونه ای باشد که فرد احساس راحتی داشته و عینک بر روی صورتش ثابت بماند.

عدسی عینک: اندازه عدسی باید به صورتی باشد که دور چشم را کاملا پوشش داده و باعث کاهش زاویه دید نشود.

عرض کلی فریم: قاب عینک باید از استخوان گونه فراتر برود اما اگر بین دسته عینک و شقیقه بیش از یک بند انگشت فاصله بیفتد، فرم بدی پیدا کرده و ظاهر مناسبی ایجاد نمی‌کند ندارد همچنین اگر قاب کوچک باشد سرتان را بزرگتر نشان می دهد.

دسته عینک: باید تا پشت گوش بیاید و ثابت قرار بگیرد؛ فرم خم شدن دسته عینک نباید به صورتی باشد که عینک به طرف بینی شما به پایین متمایل شود.

glasses 2

3- جنس فریم:

توجه به جنس فریم عینک از نظر وزن، آلرژی زا بودن، انعطاف پذیری، زیبایی و تنوع رنگ در انتخاب عینک استاندارد مهم است. انواع جنس فریم‌ها به پنج مورد زیر تقسیم می‌شوند:

  • فریم پلاستیکی:

      1. انعطاف پذیری بالایی دارد.
      2. تنوع رنگی آن نسبت به بقیه بالاتر است.
      3. استحکام آن بالا اما در برابر فشار ضعیف است.
  • سلولز استات و زیلونات:

      1. دارای قیمت پایین تر.
      2. آلرژی زا نیست.
      3. وزن سبکی دارد.
      4. انعطاف پذیری و استحکام کمی دارد.
      5. زیبایی و تنوع رنگی زیادی دارد.
  • سلولز پروپیرنات:

      1. ضد حساسیت است.
      2. استحکام بالایی ندارد.
      3. انعطاف پذیری خوبی دارد.
      4. وزن سبک تر نسبت به پلاستیکی را دارد.
  • نایلونی:

      1. ضد حساسیت و آلرژی است.
      2. استحکام بالایی دارد.
      3. انعطاف پذیری خوبی دارد.
      4. وزن سبکی دارد.
  • فلزی:

    • آلومینیومی:
      1. وزن سبکی را دارد.
      2. استحکام آن پایین است.
      3. آلرژی زا است.
      4. انعطاف پذیری کمی دارد.
      5. در برابر خوردگی مقاومت بالایی دارد.
    • بریلیومی:
      1. آلرژی زا نیست.
      2. استحکام بالایی را دارد اما در برابر فشار ضعیف است.
      3. انعطاف پذیری کمی را دارد.
      4. در برابر خوردگی مقاومت خوبی را دارد.
    • :تیتانیومی
      1. آلرژی زا نیست.
      2. تنوع رنگی بالایی را دارد.
      3. انعطاف پذیری بالایی را دارد.
      4. استحکام خوبی ندارد.
کودک

4- شکل فریم :

امروزه با طراحی های خلاقانه در عینک های آفتابی و طبی و تنوع بالایی که در طرح ها و رنگ های آن وجود دارد؛ انتخاب عینک مناسب سخت تر شده است

عینکی جذابیت شما را چندین برابرمی کند که متناسب با فرم صورتتان انتخاب شود.

تقسیم بندی انوع فرم چهره :
oval

1. بیضی:

  1. یکی از بهترین فرم های صورت است که تمام اعضای آن با هم تناسب دارند. این چهره ها دارای صورت های کشیده با عرض کم و گونه های استخوانی بزرگ هستند.

افراد دارای فرم صورت بیضی باید عینک هایی را انتخاب کنند که تناسب صورت را حفظ کند.

مثل: عینک های ذوزنقه ای، عینک های بزرگ، گرد و زاویه دار.

round

2.دایره ای:

این چهره ها دارای هیچگونه خطوط شکستگی و زاویه ای نیستند. اندازه طول و عرض صورتشان یکسان بوده  و دارای گونه هایی پر، پیشانی های بلند و چانه گرد هستند.

افراد دارای صورت دایره ای باید عینک هایی را انتخاب کنید که تضاد بین خطوط طبیعی را در صورت ایجاد کند که باعث نشان دادن صورت بلند و کشیده تری می شود.

مثل: عینک های مستطیلی، ویفر، خلبانی و ذوزنقه ای.

square

3.مربعی:

این چهره ها دارای گونه، فک و چانه بزرگی هستند که باید عینک هایی را انتخاب کنند که صورت را کشیده تر و صاف تر نشان دهد.

مثل: عینک های گرد، بیضی، خلبانی، گربه ای و عینک های دارای فریم باریک.

heart

4.قلبی:

  قسمت بالایی صورت این افراد بزرگ و قسمت پایینی آن باریک بوده و دارای چانه کوچک و فک بزرگی هستند.

افراد دارای صورت قلبی باید عینک هایی را انتخاب کنند که بالای صورت را باریک تر و پایین صورت را پهن تر نشان دهد و از عینک های بزرگ استفاده نکنید.

مثل: عینک های گربه ای، قاب های D شکل و خلبانی.

diamond

5.لوزی:

قسمت مرکزی صورت اینگونه افراد پهن تر و قسمت های بالایی و پایین صورت باریک تر است. این افراد باید از عینک هایی استفاده کنند که تضاد را در صورتشان نشان دهد.

 مثل: عینک با فریم های باریک و بیضی.

regtangle

6.مستطیلی:

صورت اینگونه افراد حالت کشیده ای را دارد که طول صورتشان بیشتر از عرض آن است. این افراد باید از عینک هایی استفاده کنند که پیشانیشان را کوتاه تر نشان دهد.

مثل: عینک های گرد، ویفر و مربعی کوچک.  

smart-glasses

5) رنگ فریم عینک:

با توجه به طیف رنگ های مختلفی که در طراحی فریم عینک ها به وجود آمده؛ انتخاب مناسب ترین رنگی که به رنگ صورتمان بیاید؛ سخت است و باید به نکاتی توجه کنیم:

طیف کلی رنگ ها در دو گروه سرد و گرم خلاصه می شود که به این صورت است:

    1. برای افرادی که رنگ صورت گرمی (زرد رنگ) دارند؛ فریم هایی به رنگ های: خاکی، هلویی، قرمز، خاکستری، بلوند، لاکی و آبی انتخاب بهتری از بین رنگ ها است.
    2. برای افرادی که رنگ صورت سردی (آبی رنگ) دارند: فریم هایی به رنگ های: مشکی، نقره ای، قهوه ای، توسی، آبی، صورتی، یشمی و کهربایی گزینه‌ مناسب تری نسبت به رنگ‌های دیگر است.
glassesbl3

6) عدسی عینک:

جنس یک عدسی در انتخاب یک عینک مناسب نقش مهمی را ایفا می کند؛ مخصوصا در عینک های طبی که برای بهبود مشکلات بینایی استفاده می شود. استفاده از عدسی‌های مختلف در هر عینک ،ویژگی است که هر فریم را از دیگری متمایز می‌کند .

1.شیشه‌ای

شیشه یکی از رایج ترین موادی است که در ساخت عدسی ‌ها به کار می‌رود. این عدسی ها در برابر خش پذیری از مقاومت بالاتری نست به عدسی‌های پلاستیکی برخوردارند. اما در برابر شکنندگی ضغیف تر از عدسی‌های پلاستیکی هستند.

2.پلاستیکی

این عدسی امکان قرار دادن پوشش های ضد بخار، ضد انعکاس، ضد خش و… را فراهم می کند. از ویژگی های دیگراین عدسی می توان به ایمنی چشم و بهبود بینایی اشاره کرد که در برخی از فعالیت ها و ورزش ها به عنوان عینک ایمنی استفاده می شود. عدسی پلاستیکی دارای وزن سبک تر، خش پذیری کمتر، ضد بخارتر ومستحکم‌تر ازعدسی‌های شیشه ای هستند. از این روز خطر کمی در هنگام ضرب دیدگی دارند. همچنین ذرات ریز حین کار مثل براده های آهن باعث آسیب به پلاستیکی نمی شود، درحالیکه عدسی‌های شیشه‌ای را دچار مشکل می‌کنند.

3- عدسی فشرده

عدسی هایی هستند که ضخامت آن برای یک نمره عدسی کاهش پیدا کرده و ضریب شکست بیشتری نسبت به پلاستیکی و شیشه ای دارد. این عدسی برای افرادی با نزدیک بینی شدید کاربرد داشته، که زیبایی به خصوصی دارد اما وزن آن نسبت به عدسی های دیگر بیشتر و رنگ آن کمی مایل به زرد است.

4.پلی کربنات

این عدسی ها به دلیل مقاومت در برابر ضربه و سبکی به عنوان عدسی استاندارد در عینک های ایمنی، ورزشی و برای عینک های مخصوص کودکان استفاده می شود. این عدسی ها برای عینک های بدون فریم خیلی بهتر از عدسی های پلاستیکی عمل می کند. عدسی های پلی کربنات دارای ویژگی هایی از قبیل: باریک و سبک تر بودن، جذب 100% اشعه UV است و ده برابرمقاوم تر از عدسی های پلاستیکی و شیشه ای است.

5.فتوکرومیک:

این عدسی می تواند هم از جنس پلاستیک وهم شیشه باشد. این عدسی در برابر نورهای شدید تغییر رنگ داده و به رنگ های تیره ای مثل؛ قهوه ای و خاکستری تبدیل می شود. برخلاف تصور؛ این عدسی جایگزین مناسبی برای عینک های آفتابی نیست، چون مانند عینک های آفتابی قدرت جذب بالای اشعه فرابنفش را ندارد اما می توان برای کسانی که به طور مداوم در محیط های روشن فعالیت می کنند، مناسب باشد.

این عدسی نسبت به درجه حرارت هم تغییر رنگ می دهد؛ یعنی در سرما به رنگ تیره و در گرما به رنگ روشن تغییر می‌یابد

. استفاده از این عینک برای کسانی که در مناطق سردسیر کار می کنند، توصیه نمی شود زیرا  در هوای بسیار سرد میزان عبور نور از عدسی تا حد صفر کم می شود و روشن شدن دوباره آن زمان می برد. عدسی به مرور زمان فرسوده شده و کارایی خود را از دست می دهد. همچنین استفاده از این عدسی در هنگام رانندگی به هیچ وجه توصیه نمی شود.

6.آسفریک: (غیر کروی)

بر روی این عدسی ها زاویه انحنایی ایجاد شده که برای شرایط انکساری بهتر بوده و خطاهای اپتیکی را کاهش می دهد. به وسیله انحناهای ایجاد شده، عدسی سبک تر، نازک تروخطا های عدسی کمتر می شود؛ که در نتیجه باعث بهبود کیفیت ومحدوده دید فرد در فواصل گوناگون می‌شود.

7.پلاریزه:

در این عدسی ها از تلق پلاستیکی فشرده استفاده می شود. این عدسی ها با داشتن نوعی فیلتر چند لایه باعث شکستن انعکاس نورهای شدید شده و از تابش های خیره کننده نورخوشید به چشم که بسیارآزار دهنده است، جلوگیری می کنند.

هنگامی که نور با زاویه مستقیم به چشم بازتاب می شود باعث حالتی به نام خیرگی “glare “شده که عدسی های پلاریزه این بازتاب ها را می شکنند. در این عدسی ها از نوعی ماده های شیمیایی استفاده شده که ازعبوربرخی طول موج های خورشی جلوگیری می‌کند. درعینک‌های آفتابی پلاریزه، این فیلتر به صورت عمودی عمل می کند یعنی فقط نورهای عمودی می توانند از عدسی عبور کند و نورهای افقی بلوکه می شوند؛ این عمل نور را تارتر نشان داده  اما جزئیات اجسام بهتر وواضح تر دیده می‌شود. استفاده ازاین عدسی ها در فعالیت هایی مانند؛ دیدن نمایشگرهای LCD و تلفن های همراه و … توصیه نمی شود.

از این عدسی ها هنگام ماهیگیری و قایق سواری برای دید راحت تر در ساحل و کاهش خستگی ناشی از رانندگی وهمچنین برای بالاتر بردن وضوح رنگ ها و کاهش نور در روزهای برفی استفاده می شود.

8.تریوکس(Trivex):

عدسی­‌های تریوکس نوع جدیدی از عدسی ها هستند  که استحکام بسیار بالایی داشته و مقاومت آنها از عدسی های پلی کربنات بیشتر است.

به عنوان  عدسی های نشکن شناخته می شود و تقریبا به عنوان گرانترین عدسی در بین عدسی های موجود است.

9.آینه ای:

یکی دیگر از انواع عدسی ها به حساب می آید که در واقع لایه نازکی از مواد فلزی مختلف بوده که روی عدسی های معمولی کشیده شده است. این عدسی مقدار نوررا کاهش می دهد اما مانع ورود اشعه فرابنفش نمی شود.

10.سایه روشن(Gradient ):

رنگ این عدسی ها به دو صورت تک سایه؛ یعنی از بالا به پایین و دو سایه؛ یعنی از بالا و پایین به سمت وسط، سایه روشن می شود.

این عدسی ها حالت خیرگی را از بین می برد و امکان دید مناسب تری را در قسمت پایین برای چشم فراهم می کند.همچنین این عدسی ها برای ورزش هایی مثل: قایق رانی، اسکی و شنا مناسب است.

glassesbl4

7) انواع پوشش های مختلف برای عدسی ها:

یکی دیگر از معیار ها برای انتخاب عینک مناسب، نوع پوشش به کار رفته برای عینک ها است که تفاوت قیمتی هم ایجاد می کند.

1. آنتی رفلکست: (ضد بازتاب)

این پوشش لایه ای ظریف و باریک است که بر روی عدسی های آفتابی و طبی کشیده می شود تا از هر نوع بازتاب نوری از سطح خارجی و داخلی آن جلوگیری کند. استفاده از پوشش AR برای تمام عدسی ها توصیه می شود و به طور ویژه برای عدسی های پلی کربنات که میزان بازتاب نور  بیشتری را دارد.

این پوشش از تابیده شدن نور خورشید به چشم جلوگیری کرده و برای فعالیت هایی از جمله رانندگی در شب و کار با کامپیوتر مناسب است

2. ضد خش:

همان طور که از اسم آن پیداست، عدسی را در مقابل هر نوع خشی محافظت می کند. این نوع پوشش برای تمام عدسی ها استفاده می شود و بعضی از عدسی ها از قبیل پلی کربنات و پلاستیکی به صورت ذاتی دارای این ویژگی هستند. این نوع پوشش مخصوصا برای عدسی‌ عینک‌های کودکان بسیار ضروری است.

3. ضد بخار

این پوشش مخصوص عینک افرادی است که در مناطق سردسیر و مرطوب فعالیت یا زندگی می کنند. با استفاده از این پوشش بخار گرفتن عینک کمتر می شود. این پوشش بر روی عدسی های پلی کربنات و پلاستیکی قابل استفاده است.

4. ضد مه (optifog):

این پوشش مثل پوشش ضد بخار عمل می کند با این تفاوت که مدت زمان بخار نگرفتن عدسی بیشتر است.

5. ضد UV :

در ابتدای مقاله، ضرراتی که تششعات فرابنفش به چشم انسان وارد می کند را بیان کردیم.  این پوشش با جذب 100% اشعهUV، کاملا از رسیدن این اشعه به چشم جلوگیری می کند. برخی از عدسی های پلی کربنات دارای این ویژگی هستند.

6. پوشش بلوکات:

این پوشش از ورود نور آبی به چشم جلوگیری می کند. همچنین  بیشتر برای عینک افرادی استفاده می شود که به مدت طولانی از کامپیوتر یا تلفن‌های همراه استفاده می‌کنند.

reflexbl

8) انواع عدسی ها از لحاظ ضریب شکست( شاخص انکسار):

این ضریب نشان دهنده میزان شکست نور در نتیجه بازتاب از سطح ماده است. هرچه ضریب بیشتر باشد شکست نور بیشتر بوده و سرعت نور کمتر و عدسی نازک تر و سبک تر می شود.

1. ایندکس1.5 (عدسی استاندارد): بهترین گزینه اقتصادی برای کسانی است که نمره چشمشان خیلی پایین نبوده ودرحدود 2.25- تا 2.25 است.

2. ایندکس1.57: برای نمره چشم هایی در محدوده 4- تا 5 مناسب است.

3. ایندکس 1.59 (پلی کربنات): بهترین انتخاب برای عدسی عینک های آفتابی و طبی در کودکان است؛ زیرا مقاومت زیادی در مقابل خط و خش وضربه را دارد.

4. ایندکس 1.6 (خیلی نازک) : برای نمره چشم های 6.75- تا 4.75 مناسب است که به دلیل نازک بودن عدسی برای عینک های بدون فریم یا با فریم نازک توصیه می شود.

5. 1.67یندکس فوق العاده نازک):  برای نمره چشم های بالاتر از 4.75 مناسب بوده و به عنوان عدسی های نازک، سبک و مقاوم شناخته شده است.

eyeglassesbl5

9) رنگ عدسی:

رنگ کردن عدسی ها علاوه بر زیبایی؛ باعث فیلتر کردن نور به روش های مختلف هم می شود. رنگ ها توانایی افزایش دید در وضعیت های خاص را دارند.

در عینک های طبی از عدسی های رنگی به جای فیلتر های ضد UV، برای جذب اشعه فرابنفش استفاده می شود که قیمت نسبتا کمتری را دارد.

round1

1. خاکستری:

یک رنگ خنثی و طبیعی است که رنگ اجسام را همانطور که هست نشان می دهد. این رنگ باعث کاهش درخشش خورشید شده و برای رانندگی و ورزش انتخاب مناسبی است.

round 5

2.زرد و نارنجی:

این رنگ در شرایط خاصی مثل محیط های مه آلود و یا دارای نورهای کم، کنتراست محیط را افزایش می دهد. این رنگ باعث تحریف در رنگ ها شده و رنگ اجسام را تیزتر نشان می دهد که برای فعالیت های ورزشی و برفی بسیار مناسب است.

round 4

3. سبز:

این رنگ کنتراست نور را بیشتر کرده و برخی از نورهای آبی را فیلتر می کند و باعث کاهش نور آفتاب می شود.

برای ورزش هایی که در فضای باز انجام می گیرد؛ مانند تنیس و بیسیال، بسیار مناسب است.

round3

4. قهوه ای و کهربایی:

این دو رنگ توانایی روشن کردن محیط در روز ابری را دارد و باعث کاهش درخشش نور آفتاب می شود.

در محیط های آبی باعث افزایش کنتراست می شود که برای ماهیگیری، بیسبال، گلف، دوچرخه سواری، شکار و ورزش های آبی مناسب است.

rouand 7

5. قرمز

این رنگ با فیلتر رنگ های آبی، کنتراست محیط را بیشتر کرده و باعث ایجاد آرامش درچشم ها و احساس راحتی نسبت به دیگران، در طولانی مدت می شود. بیشتر برای افرادی که با کامپیوتر کار می کنند؛ مناسب است.

round 6

6. آبی و بنفش:

این رنگ کارایی زیادی ندارد و بیشتر جنبه زیبایی داشته اما بازتاب نور را کم و رنگ ها را تقویت می کند.

2- تشخیص عینک های اصل از تقلبی:

امروزه با وجود برند های مختلف و تولید عینک های متنوع ، پی بردن به اصل بودن عینک ها کار سختی شده است.انتخاب یک عینک اصل مهم است زیرا؛ اگر عینک اصل نباشد ممکن است بینایی شما را به خطر بیندازد.

در این بخش، نکاتی درمورد تشخیص یک عینک اصل را بیان می کنیم.

1- بررسی لوگو:

لوگو برند ها یکی از راه های تشخیص اصل بودن عینک است که همیشه در سمت راست شیشه عینک و یا در داخل یا خارج دسته عینک حک شده است و رنگ و فونت ثابتی را دارد.

 باید به خود نوشته هم توجه کرد و مطمئن شویم که این لوگو مختص همان برند است؛ مثلا به جای Gucci ممکن است Guci نوشته باشد.

2- شماره مدل:

عینک ها هم مثل کالاهای دیگر یک شماره مدل یونیک دارند که آن مدل را از بقیه مدل ها جدا می کند. برای تشخیص اصل بودن عینک کافیست شماره عینک را در وبسایت اصلی برند جستجو کنید، اگر همان مدل عینک را پیدا کردید به این معنی است که عینک مورد نظر اصل می باشد.

برخی عینک های تقلبی هم دارای شماره مدل های تقلبی هستند اما یا این شماره مدل در وبسایت موجود نیست ویا به عنوان مدل دیگری ثبت شده است. این شماره در داخل دسته فریم درج می شود.

3. دفترچه عینک:

عینک مانند وسایل دیگر دارای یک دفترچه و به اصطلاح شناسنامه است که تمام ویژگی های عینک موردنظر ازجمله؛ مقدار خش پذیر بودن، مقاومت، پوششUV، جنس فریم، لنز، اندازه و رنگ عینک رابیان کرده که بیشتر عینک های تقلبی این شناسنامه را ندارد.

4. جعبه عینک:

کارخانه تولید کننده برای عینک ها جعبه هایی را در نظر گرفته که این جعبه ها دارای اطلاعات سازنده، مدل عینک و برند عینک بوده که بر روی جعبه درج می شود و درداخل جعبه  هم دفترچه و برگه ضمانت گذاشته شده که عینک های تقلبی فاقد این جعبه ها هستند.

5. جا عینکی:

هر مدلی از عینک دارای جا عینکی مخصوص به خود است، حتی برخی از برند های معروف علاوه برمدل عینک با توجه به رنگ عینک هم جا عینکی های متفاوتی را تولید می کنند. جا عینکی دارای شکل و مدل خاصی است که لوگو برند  و اطلاعات عینک برروی آن حک شده است.

6.محافظت در برابر اشعه uv :

می توانید با استفاده از دستگاه های “یو وی-متر “، دارا بودن این ویژگی را بررسی کنید. بعضی از افراد برای اطمینان بیشتر عینک را به یک  “اپتومتریست” هم نشان می دهند.

7. پولاریزه بودن :

چند روش برای آزمایش این ویژگی دارد که به شرح زیر است:

 1.تصاویر مخصوصی وجود دارند که فقط با عدسی های پولاریزه قابل مشاهده بوده و با چشم و عدسی های دیگر نمی توان آن را دید

2.اگر هنگام نگاه کردن به گوشی تلفن همراه با عدسی پولاریزه، گوشی را بچرخانید و متوجه تاری و تیره شدن تصاویر شوید؛ به این معنی است که عدسی عینک شما پولاریزه است زیرا عدسی های پولاریزه فقط در یک محور خاصی بهترین دید را به چشم می دهند.

3. یک سطح صاف پیدا کنید مثل شیشه و بعد نوری را به آن بتابانید که باعث تولید نوری خیره کننده شود؛ حال عینک را با زاویه 60 درجه بچرخانید به طوری که یکی از عدسی ها کمی بالاتر از عدسی دیگر قرار بگیرد، اگر پلاریزه باشد انعکاس نور از سطح براق کم شده و حذف می شود.

8. شدت نور:

عینک های تقلبی در ابتدا همه چیز را شفاف تر نشان می دهد اما پس از مدتی از این شفافیت کم شده و باعث خستگی چشم  می‌گردد.

9. فریم عینک:

به فریم عینک ها در هنگام خرید توجه کنید. اگر فریم دارای موج، نقطه یا جوش، خط وخش، خط قالب و وجود موارد اضافی باشد؛ به این معنی است که در ساخت فریم عینک از مواد بی کیفیت استفاده شده که نشان دهنده تقلبی بودن عینک است.

10.  تست امواج:

یک ریموت یا کنترل تلویزیون را در پشت عدسی عینک قرار دهید، سپس دکمه‌های کنترل را فشار دهید؛ اگر کنترل از پشت شیشه عینک کار نکرد، نشان از تقلبی بودن عینک است.

optical-shop

3. فروشگاه های معتبر:

برای تشخیص فروشگاه هایی که عینک های اصل می فروشند و یا برای تشخیص معتبر بودن یک فروشگاه نیاز به دانستن نکاتی در مورد فروشگاه ها دارید که در این بخش بیان می کنیم.

فروشگاه هایی که در کنار فروش عینک به فعالیت های دیگر مانند تعمیر عینک ها و یا فروش تجهیزات عینک ها می پردازند، فروشگاه های معتبری نبوده و مدرک لازم را برای اینگونه فعالیت ها ندارند.

فروشگاه هایی که به ساخت عینک مشغول هستند و اغلب از طرف یک پزشک برای مراجعه به آنها معرفی می شوند، فروشگاه های معتبری بوده و ممکن است در کنار تولید عینک های طبی به فروش عینک های آفتابی برند های مختلف هم مشغول باشند.

یک فروشگاه معتبر مشاوره‌های فردی برای هر یک از مشتریانش را فراهم می کند که باعث اعتماد بیشتر مشتری به کالای این فروشگاه می شود.

فروشگاه های معتبر برای نشان دادن کیفیت عینک هایشان، تست حرکت انجام می دهند که این کار به صورت نگاه کردن به لنز و تکان دادن عینک در مقابل یک صفحه طرح دار انجام می شود؛ که اگر عینک اصل باشد نباید اشکال بهم ریخته و موج دار شود.

هرگز از وبسایت هایی که کالای فروخته شده را پس نمی‌گیرند و ضمانت تعویض نمی دهند، خرید نکنید.

اگر به صورت غیر حضوری خرید می کنید حتما به بخش نظرات کاربران در مورد عینک و تعداد خرید ها توجه نمایید.

وبسایت های معتبر ضمانت اصالت کالا را ارائه می دهند.

glassesbl5

4. انواع عینک های آفتابی:

طراحان عینک هرساله مدل های جدیدتری از عینک ها را وارد دنیای مد می کنند که در این بخش به معرفی این عینک های مدرن می پردازیم.

aviatorbl

1) خلبانی (Aviator) :

یکی از پر فروش ترین عینک ها که هیچ وقت ازدنیای مد فاصله نمی‌گیرد. این عینک ها دارای فریم های ظریف و عدسی های دودی است که چشم خلبان  از تماس نور مستقیم در امان بماند. این عینک ها سبک بوده و انعطاف پذیری بالایی دارند.

clubmasterbl

2) کلاب مستر(club master) :

این مدل شباهت زیادی به مدل ابرو دارد؛ برای همین نام دیگر آن “Browline” است. این مدل دارای فریم بالایی ضخیم و فریم پایینی نازک است. همچنین قسمت پل عینک انعطاف پذیر بوده و آسیبی به بینی نمی زند.

wayfrarbl

3) ویفرر (way farer ):

یک مدل مربعی کلاسیک است که جزء پر کاربردترین عینک ها به شمار می آید. فریم عینک ضخیم بوده و این مدل برای تمام استایل ها از جمله؛ کژوال، اسپرت و رسمی مناسب است.

rouandbl

4) گرد (Round ):

جنس فریم این مدل فلزی و پلاستیکی است و ضخامت آن می تواند در دو حالت ضخیم و باریک باشد. این مدل احساس نوستالژی بودن را به فرد می دهد و یک مدل جذاب برای استفاده در محیط های معمولی و استفاده روزانه است.

catbl

5) گربه ای (Cat Eye):

عینک های گربه ای از دسته عینک‌های کلاسیک است که دارای طرح فریم های پلنگی ورنگی می باشد و بیشتر برای کسانی که در دنیای مد و فشن فعالیت دارند، مرسوم است.

rectanglebl

6) مستطیلی (Rectangle ):

این مدل از عینک ها مانع ازعبورنور از گوشه چشم‌ها شده و برای فعالیت‌های کوهنوردی و ورزشی انتخابی مناسب است. این مدل مناسب استایل کژوال بوده و دارای فریم های ضخیم و باریک است.

5 . معرفی بهترین برند های عدسی‌های طبی:

در این بخش به معرفی برندهای معروف در تولید عینک های طبی می پردازیم.

1.زایس:

یکی از بهترین برندها در جهان که عدسی های باکیفیت بالایی را تولید می کند. از لحاظ قیمت نسبت به برند های دیگر از قیمت بالاتری برخورداراست؛ اما لنزهای طبی این برند با پوشش های مختلف فتوفیوژن، فناوری بلوکات، ضد ضربه و… ارائه می شود.

2- کداک

این برند از جهت تولید عدسی های خلاقانه و زیبا با رنگ های متنوع، شناخته شده است. برای مثال؛ نمونه” Kodak precise” نوعی عدسی تقویت شده است که منطقه نزدیک بینی آن به طور وسیعی طراحی شده تا حرکات چشم را پوشش دهد و منطقه دوربینی این عدسی به طور دقیقی طراحی شده که دید فرد تا هر فاصله ای واضح و شفاف باشد.

این برند دارای انواعی از عدسی های تک دید و دو دید است که دید بسیار واضح را بدون وجود هیچگونه خمیدگی و برآمدگی در سطح عدسی، به چشم می دهد. یکی از وجه تمایز این برند با برند های دیگر باریک تر و سبک تر بودن عدسی های این برند است.

3- Drive wear:

همانطور که از اسم این برند هم مشخص است؛ این برند بیشتر به تولید عدسی‌های مناسب برای رانندگی، می‌پردازد.

عدسی های این برند با استفاده از پوشش پلاریزه، دید دررانندگی را بهتر می کند؛ یعنی با استفاده از سیستم پلاریزه “Nupolar “در عدسی های طبی، باعث جذب نور بازتاب شده از سطح آسفالت و کاپوت ماشین می شود. این برند مشکل شفافیت زیاد عدسی های فتوکرومیک را برطرف کرده است.

(عدسی های فتوکرومیک درغیاب اشعه فرابنفش شفاف ترمی شود و به دلیل اینکه شیشه جلوی ماشین ها را به صورت ضد UV می سازند، استفاده از این عدسی ها را در هنگام رانندگی توصیه نمی شود.)

4- physio

یکی از بهترین برند ها در تولید عدسی های تدریجی است که به صورت آرام بین دوربینی و نزدیک بینی سوئیچ می کند؛ به طوریکه فرد این تغییر را احساس نمی کند. این عدسی ها با وجود این تبدیل، دید واضح و شفافی را به فرد می دهند.

5- Criza:

یکی دیگر از بهترین برند های عینک است که عدسی “Prevencia “به عنوان معروف ترین عدسی این برند شناخته شده که علاوه بر برطرف کردن مشکلات بینایی، از خستگی چشم هم جلوگیری می کند و دارای فیلتر نورآبی است.

از دیگر برند های مطرح درصنعت تولید عینک های طبی می توان به: برند هویا، یوروویژن و ترنزیشتنز اشاره کرد.

نکات پایانی

1) افرادی که در حال فعالیت هایی از جمله: کوهنوردی در ارتفاع، حمام آفتاب و اسکی هستند؛ حتما باید عینک آفتابی بزنند.

2) در هنگام رانندگی از عدسی هایی بارنگ سبز استفاده نکنید زیرا این رنگ مانع از تشخیص نورهای زرد و قرمز می شود.

3) بهترین رنگ های برای عینک آفتابی خاکستری و قهوه ای است.

4) برای تشخیص تیرگی عینک آفتابی خود، در یک اتاق معمولی با عینک آفتابی به آینه نگاه کنید؛ اگر چشمان خود را ندیدید، یعنی تیرگی عینک شما مناسب است.

5) افرادی که عمل های چشمی از قبیل: لازک، لیزیک، عمل آب مروارید و… انجام دادند؛ باید حتما از عینک های آفتابی استاندارد استفاده کنند.

6) عینک های آینه ای به دلیل ایجاد رفلکس برای ورزش هایی مثل؛ اسکی و کوهنوردی مناسب اند.

7) افرادی که دچار مشکلات چشمی شده و از عینک هایی طبی استفاده می کنند؛ می توانند از کاور‌های آفتابی که بر روی عینک طبی قرارمی گیرد یا از عینک های طبی با شیشه فتوکروم یا شیشه های رنگی استفاده کنند.

8) بهترین عدسی برای عینک های طبی: 1)پلی کربنات، 2)پلاستیکی با ایندکس بالا و 3)تریوکس می باشد.

9) عدد آبه: عددی که گستردگی طیف نوری پراکنده را نشان می دهد. پایین بودن این عدد باعث عدم انطباق کانونی کروماتیک می شود که وقتی از کنار عدسی نگاه می کنید متوجه این عدم انطباق می شوید.

Back to list

دیدگاه شما

  1. سینا گفت:

    عالی بود ممنونم

  2. احسان گفت:

    بسیار آموزنده و مفید بود

    1. Shabnam Tanbakooie گفت:

      ممنون از نظر شما دوست عزیز

      1. سحر سمیعی گفت:

        سلام ، ممنونم، منبع این مطالب هم‌میشه بذارین
        ممنون‌میشم

        1. Shabnam Tanbakooie گفت:

          بله حتما درج میشه

  3. شهریار گفت:

    سلام. واقعا مقاله عالی بود. کلی انرژی مثبت گرفتم از این مقاله عالیه تون. کلی اطلاعات مفید و هیجان انگیز یکجا داشت. بی نهایت سپاس.

    1. Shabnam Tanbakooie گفت:

      ممنون از نظر شما دوست عزیز

  4. رضا گفت:

    درود. واقعا عالی و جامع بود. سپاس

    1. Shabnam Tanbakooie گفت:

      ممنون از نظر شما دوست عزیز

  5. amirhrezaei@yandex.com گفت:

    تشکر از شما

  6. رودینه گفت:

    عالی و کاربردی دمتون گرم

    1. رژینا قیاسی گفت:

      ممنون از نظر شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *